Ro på stramt tungebånd

Vejledning

“Med Simones viden og erfaring kom vores dreng i trivsel igen, og vi blev den familie vi hele tiden havde et ønske om at blive.
Jeg anbefaler alle der står i samme situation som os, at tage et forløb hos Simone.Det eneste jeg fortryder er, at vi ikke bookede hende lige efter fødslen”

Mathilde, Mor til Hugo (6 mdr.) med stramt tungebånd

Ro på stramt tungebånd

Familie-ro

Symptomer på stramt tungebånd er mange, og vil altid være forskellige hos de enkelte, men nogle symptomer ses hyppigere end andre. Hos den lille baby kan det være, at der er blevet ‘konstateret’ kolik eller refluks hos læge eller sundhedsplejerske, eller at baby græder generelt mere end normalt, trækker sine ben op under sig i gråd, prutter meget, har træg mave. Er urolig/grædende om aftenen, sover dårligt og søger meget trøst og kontakt ved bryst eller flaske, er langsom/småtspisende og falder måske ofte i søvn under måltider. Der kan være smerter hos mor under amning/problematisk amning. Eller også kan baby være hurtigspiser og ‘sluge maden’ ved flaske. Baby kan også blive hurtigt overstimuleret, og det samme kan det større barn og have tendens til forstoppelse og at få mange nedsmeltninger.

Måske sover barnet med åben mund og snorker.

Symptomerne er som sagt mange, og har du mistanke om, at dit barn har et stramt tungebånd, gør du dig sikkert mange tanker og bekymringer om “Hvad nu?” Og jeres hverdag kan have svært ved at hænge sammen, fordi dit barn har store udfordringer.

Jeg er uddannet i at screene børn for stramt tungebånd og vejlede i OMFT (Orofacial Myofunctional Therapy), hvilket er træning af tungen og øvrig mundmotorik, både før og efter et eventuelt klip af tungebåndet. Jeg kan ligeledes vejlede om hele den praktiske del af forløbet, og ikke mindst, jeg kan som Børnesundhedsvejleder støtte op med vejledning til barnets kost, naturmedicin og beroligelse af nervesystemet, så dit barn hurtigere og effektivt kan komme i trivsel igen.

Ved mistanke om stramt tungebånd er du altid velkommen til at booke mig til en Gratis konsultation og symptombesvarelse telefonisk først, men ellers er det Tungebåndsvurdering i klinik (0-5 år) eller Baby Tjek der er løsningen for jer. 

Er stramt tungebånd allerede konstateret hos anden fagperson, kan jeg tilbyde Tungebåndsvejledning, telefonisk eller i klinikken, så du bliver klædt på til, at træffe den rigtige beslutning for dit barn.       

Kontakt mig gerne helt uforpligtende!

Hvis du er i tvivl, om jeg kan hjælpe dig og dit barn, så kan vi tage en uforpligtende snak først.