Vejledning

Til mine priser

Jeg har lavet en skalerbar prisliste, så de fleste familier kan være med, økonomisk. 

Men da nogle symptomer ofte går igen hos de familier der kontakter mig, kommer her en lille oversigt over dem, så du har nemmere ved at se hvilken vejledningsform jeg anbefaler til netop dit barns problem.

Men husk, du er altid velkommen til at kontakte mig ved tvivl.

Min vejledning

Familie-ro

kan hjælpe DIG, der har et barn der på den ene eller anden måde ikke trives. Her tænker jeg ikke (kun) på mål og vægt, men på selve barnets velbefindende.

Det lille barns nervesystem er umådeligt sensitivt, og det er derfor vigtigt foruden at kigge på barnets symptomer, også at kigge på barnets kost, immunforsvar, eventuelle allergier, eksem mm, og naturligvis screene for fysiske forhold, der kan være årsagen til barnets symptomer. Ligeledes er det vigtigt at kigge på miljøet omkring barnet, måske skal der justeres på noget i hjemmet eller andet. Med andre ord, der skal kigges på HELHEDEN.

Uanset hvilken situation du står i med dit barn, som du har brug for hjælp til, så vil jeg med glæde være dén guide der klæder DIG på til at kunne hjælpe dit barn til at få det godt igen. Du vil få en skræddersyet, naturlig handlingsplan til at hjælpe dit barn fri for symptomerne

Da nogle symptomer går igen hos de familier der kontakter mig, kommer der her en lille oversigt over de mest kendte problematikker der kan ligge til grund for barnets ubehag, og hvilke ydelser jeg dertil anbefaler:

’’Ro på refluksen’’

Bliver dit barn ked af det ved bøvser/gylp? Strækker sig bagover/laver flitsbue ved gråd? Skriger mere end ’de andre børn i mødregruppen’? Sover dårligt, og vågner skrigende? Vil ikke ligge fladt på ryggen? Overspiser? Eller vil ikke spise? Er urolig ved brystet/flasken? Har våde bøvser? Hvis en eller flere af disse symptomer passer på dit barn, så er der stor risiko for at dit barn lider af refluks-sygdom.

Man ved i dag at refluks både kan skyldes for lidt eller for meget mavesyre, og at det altid skyldes en bagvedliggende årsag. Det er derfor nødvendigt at finde årsagen, hvis man skal overkomme refluksen én gang for alle. Jeg er specialiseret i at vejlede omkring refluks og at finde årsagen til netop dit barns refluks.

Jeg anbefaler altid et Baby tjek i klinikken, alternativt telefonisk Refluks sparring, hvor vi kommer hele vejen rundt om dit barn, + eventuelt ’’Ro-på’’ -tryghedspakken, da refluks er en kompleks lidelse, der kræver tid (og ro), for at opnå varig bedring, og du som forælder har brug for uendeligt meget støtte undervejs. 

Tilkøbes tryghedspakken følger jeg jer, over 3 mdr.          

’’Ro på det stramme tungebånd’’

Symptomer på stramt tungebånd er mange, og vil altid være forskellige hos de enkelte, men nogle symptomer ses hyppigere end andre. Hos den lille baby kan det være at der er blevet ‘konstateret’ kolik eller refluks hos læge eller sundhedsplejerske, eller at baby græder generelt mere end normalt, trækker sine ben op under sig i gråd, prutter meget, har træg mave. Er urolig/grædende om aftenen, sover dårligt og søger meget trøst og kontakt ved bryst eller flaske, er langsom/småtspisende og falder måske ofte i søvn under måltider. Der kan være smerter hos mor under amning/problematisk amning. Eller også kan baby være hurtigspiser og ‘sluge maden’ ved flaske. Baby kan også blive hurtigt overstimuleret, og det samme kan det større barn og have tendens til forstoppelse og får mange nedsmeltninger.

Måske sover barnet med åben mund og snorker.

Symptomerne er som sagt mange, og har du mistanke om, at dit barn har et stramt tungebånd, gør du dig sikkert mange tanker og bekymringer om “Hvad nu?” Og jeres hverdag kan have svært ved at hænge sammen, fordi dit barn har store udfordringer.

Jeg er uddannet i at screene børn for stramt tungebånd og vejlede i OMFT (Orofacial Myofunctional Therapy), hvilket er træning af tungen og øvrig mundmotorik, både før og efter et eventuelt klip af tungebåndet. Jeg kan ligeledes vejlede om hele den praktiske del af forløbet, og ikke mindst, jeg kan som Børnesundhedsvejleder støtte op med vejledning til barnets kost, naturmedicin og beroligelse af nervesystemet, så dit barn hurtigt og effektivt kan komme i trivsel igen.

Ved mistanke om stramt tungebånd er du altid velkommen til at booke mig til en uforpligtende telefonsamtale først, men ellers er det et Baby Tjek/Børne Tjek, eller Tungebåndsvurdering/Tungebånds vejledning, der er løsningen for jer.         

’’Ro på kroppen’’

Vil din baby kun sove korte lure?
Vågner dit barn mange gange hver nat?
Vågner dit barn skrigende? Vil amme/have flaske hele natten igennem?

Årsagerne til den urolige søvn kan være mange, og mange opvågninger hos det lille barn er (desværre) helt normale og naturlige. Men hvis din mavefornemmelse siger dig, at noget er galt, så skal du lytte.

Det samme gælder hvis dit barn har tendens til forstoppelse, har øreproblemer, eksem og/eller astmatisk bronkitis.

Afføringsmidler, hudsalver, inhalatorer, dræn i ørerne og antibiotika mod MØB, vil blot være symptombehandling, da disse lidelser oftest skyldes en bagvedliggende årsag, og før dén findes og behandles, bliver dit barn ikke sine symptomer kvit, og symptombehandlingen kan trække ud i meget, meget lang tid.

Jeg kan som OMFT-terapeut (Orofacial Myofunctional Therapy) og Børnesundhedsvejleder, screene dit barn for blandt andet fødevarereaktioner, orale dysfunktioner (som fx stramt tungebånd), nedsat immunforsvar/allergi, og sammen med dig fastlægge dit barns unikke årsag, bag symptomerne, og vejlede dig til, hvordan du kan hjælpe dit barn til en hverdag uden symptomer.

Jeg anbefaler et Baby Tjek/Børne Tjek, fysisk i klinikken.

Bor vi for langt fra hinanden, så udbyder jeg også telefonisk konsultation, hvori jeg kan henvise dig til relevant behandler i dit område, eventuelt for tjek af tungebånd eller andet relevant for dit barn.

Hold dig ikke tilbage fra at skrive til mig eller booke en Gratis konsultation og symptom besvarelse, hvis du er i tvivl om, hvad der er det rigtige for dit barns situation.

Kontakt mig gerne helt uforpligtende!

Hvis du er i tvivl, om jeg kan hjælpe dig og dit barn, så kan vi tage en uforpligtende snak først.