Vejledning

Til mine priser

Jeg har lavet en skalerbar prisliste, så de fleste familier kan være med, økonomisk. 

Men da nogle symptomer ofte går igen hos de familier der kontakter mig, kommer her en lille oversigt over dem, så du har nemmere ved at se hvilken vejledningsform jeg anbefaler til netop dit barns problem.

Men husk, du er altid velkommen til at kontakte mig ved tvivl.

Min vejledning

Familie-ro

kan hjælpe DIG, der har et barn der på den ene eller anden måde ikke trives. Her tænker jeg ikke (kun) på mål og vægt, men på selve barnets velbefindende.

Det lille barns nervesystem er umådeligt sensitivt, og det er derfor vigtigt foruden at kigge på barnets symptomer, også at kigge på barnets kost, immunforsvar, eventuelle allergier, eksem mm, og naturligvis screene for fysiske forhold, der kan være årsagen til barnets symptomer. Ligeledes er det vigtigt at kigge på miljøet omkring barnet, måske skal der justeres på noget i hjemmet eller andet. Med andre ord, der skal kigges på HELHEDEN.

Uanset hvilken situation du står i med dit barn, som du har brug for hjælp til, så vil jeg med glæde være dén guide der klæder DIG på til at kunne hjælpe dit barn til at få det godt igen. Du vil få en skræddersyet, naturlig handlingsplan til at hjælpe dit barn fri for symptomerne

Da nogle symptomer går igen hos de familier der kontakter mig, kommer der her en lille oversigt over de mest kendte problematikker der kan ligge til grund for barnets ubehag, og hvilke ydelser jeg dertil anbefaler:

’’Ro på refluksen’’

Bliver dit barn ked af det ved bøvser/gylp? Strækker sig bagover/laver flitsbue ved gråd? Skriger mere end ’de andre børn i mødregruppen’? Sover dårligt, og vågner skrigende? Vil ikke ligge fladt på ryggen? Overspiser? Eller vil ikke spise? Er urolig ved brystet/flasken? Har våde bøvser? Hvis en eller flere af disse symptomer passer på dit barn, så er der stor risiko for at dit barn lider af refluks-sygdom.

Man ved i dag at refluks både kan skyldes for lidt eller for meget mavesyre, og at det altid skyldes en bagvedliggende årsag. Det er derfor nødvendigt at finde årsagen, hvis man skal overkomme refluksen én gang for alle. Jeg er specialiseret i at vejlede omkring refluks og at finde årsagen til netop dit barns refluks.

Jeg anbefaler altid et fuldt 1:1 Familie-ro forløb, eller alternativt en opstarts-samtale + ’’Ro-på’’ -tryghedspakken, til børn med refluks, da det er en kompleks lidelse der kræver tid (og ro) for at opnå varig bedring, og du som forælder har brug for uendeligt meget støtte undervejs.               

’’Ro på det stramme tungebånd’’

Symptomer på stramt tungebånd er mange, og vil altid være forskellige hos de enkelte, men nogle symptomer ses hyppigere end andre. Hos den lille baby kan det være at der er blevet ‘konstateret’ kolik eller refluks hos læge eller sundhedsplejerske, eller at baby græder generelt mere end normalt, trækker sine ben op under sig i gråd, prutter meget, har træg mave. Er urolig/grædende om aftenen, sover dårligt og søger meget trøst og kontakt ved bryst eller flaske, er langsom/småtspisende og falder måske ofte i søvn under måltider. Der kan være smerter hos mor under amning/problematisk amning. Eller også kan baby være hurtigspiser og ‘sluge maden’ ved flaske. Baby kan også blive hurtigt overstimuleret, og det samme kan det større barn og have tendens til forstoppelse og får mange nedsmeltninger.

Måske sover barnet med åben mund og snorker.

Symptomerne er som sagt mange, og har du mistanke om, at dit barn har et stramt tungebånd, gør du dig sikkert mange tanker og bekymringer om “Hvad nu?” Og jeres hverdag kan have svært ved at hænge sammen, fordi dit barn har store udfordringer.

Jeg er uddannet i at screene børn for stramt tungebånd og vejlede i OMFT (Orofacial Myofunctional Therapy), hvilket er træning af tungen og øvrig mundmotorik, både før og efter et eventuelt klip af tungebåndet. Jeg kan ligeledes vejlede om hele den praktiske del af forløbet, og ikke mindst, jeg kan som Børnesundhedsvejleder støtte op med vejledning til barnets kost, naturmedicin og beroligelse af nervesystemet, så dit barn hurtigt og effektivt kan komme i trivsel igen.

Ved mistanke om stramt tungebånd er du altid velkommen til at booke mig til en uforpligtende telefonsamtale først, men ellers er det et Fuldt Familie-ro forløb der er løsningen for jer.         

’’Ro på ørerne’’

Sover dit barn kun korte lure? Vågner ofte skrigende, også om natten? Vil helst ikke ligge fladt ned? Er ofte forkølet/syg? Har hyppige mellemørebetændelser? Vil amme/have flaske hyppigt? Tager sig til ørerne?

Hvis en eller flere af disse symptomer passer på dit barn, har du med stor sandsynlighed fået dig et ørebarn. Betegnelsen er kær, men virkeligheden er benhård. Det er HÅRDT at have et ørebarn, og som forælder leder man i desperation efter noget der kan lindre sit barns lidelser. Måske har i allerede været ved ørelægen med jeres barn og fået konstateret væske på ørerne, måske ikke. Uanset hvad, så er øreproblemer oftest et symptom på en bagvedliggende årsag. Og før den årsag findes, så vil øreproblemerne ofte komme som perler på en snor, også selvom barnet måske har fået dræn. Jeg kigger holistisk på barnet, altså ser HELE barnet, og på den måde bliver det muligt at finde ind til årsagen, og blive øreproblemerne varigt kvit.

Til familier med ørebørn, vil jeg altid anbefale et fuldt 1:1 familie-ro forløb, da det kræver støtte til forløbet over længere tid, og i som forældre har brug for råd og vejledning hele forløbet igennem.

’’Ro på kroppen’’

Vil din baby kun sove korte lure?
Vågner dit barn mange gange hver nat?
Vågner dit barn skrigende? Vil amme/have flaske hele natten igennem?

Årsagerne til den urolige søvn kan være mange, og mange opvågninger hos det lille barn er (desværre) helt normale og naturlige. Men hvis din mavefornemmelse siger dig at noget er galt, så skal du lytte.

Det samme gælder hvis dit barn har tendens til forstoppelse, eksem og/eller astmatisk bronkitis.

Afføringsmidler, hudsalver og inhalatorer vil blot være symptombehandling, da disse lidelser oftest skyldes en bagvedliggende årsag, og før dén findes og behandles, bliver dit barn ikke sine symptomer kvit, og symptombehandlingen kan trække ud i meget, meget lang tid.

Jeg kan som OMFT-terapeut (Orofacial Myofunctional Therapy) og Børnesundhedsvejleder screene dit barn for symptomer, og sammen med et indgående journal arbejde ud fra et spørgeskema du udfylder, fastlægge dit barns årsag bag symptomerne, og vejlede dig til, hvordan du kan hjælpe dit barn til en hverdag uden symptomer.

Mange kan komme langt med en opstartssamtale, men min anbefaling af vejlednings forløb afhænger af jeres specifikke situation og problematik, og det kan derfor være godt med en gratis afklaringssamtale først, så vi sammen finder den bedste løsning for jer.

Kontakt mig gerne helt uforpligtende!

Hvis du er i tvivl, om jeg kan hjælpe dig og dit barn, så kan vi tage en uforpligtende snak først.